Търсене на имоти

Катар инвестира в мащабно строителство за домакинството си на FIFA World Cup 2022

Катар иска да привлече повече спортни компании към Персийския залив, като инвестира 20 млрд. долара в мащабни проекти преди Световното първенство по футбол през 2022 г., предава channelnewsasia.com. Намеренията на правителството са много по-амбициозни от стадиона al-Rayyan с 40 000 места и Спортното студио за коментари.
 


Спортното студио, което ще бъде домакин на Световната купа по футбол през 2022г.


Стадионът al-Rayyan

Катарският финансов център (QFC), който лицензира чуждестранни компании, най-вече във финансовия сектор, за да ги освободи от местните данъци върху собствеността, има за цел да даде разрешителни на около 150 спортни компании до 2022 г. Само за 2019г. е предвидено броят им да е 25, съобщил е главният изпълнителен директор на QFC, Юсуф Ал Джайда. Миналата година QFC обяви планове за нови стимули, като свободно пространство в офиса и начален капитал, за да се конкурира със съседния Дубай.

В началото на февруари FIFA е създала смесено дружество в Катар, за да подпомогне провеждането на Първенството. Преди него обаче, тази година, държавата ще е домакин на Световното първенство по лека атлетика.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини