Търсене на имоти

Наемните цени на най-скъпата търговска улица в Атина скочиха с 12,8%

Компанията Cushman & Wakefield представи ежегодния си отчет за цените на имотите на главните търговски улици в света. Според изследваните цени, най-скъпата търговска улица в гръцката столица е Ерму – тя се намира в самия център на Атина, простирайки се от централния площад Синтагма до площад Монастираки, предава порталът «Руска Атина».


Според източника, улицата Ерму в Атина е на 19-то място сред най-скъпите търговски улици в света от гледна точка на цените на наемите. Средната годишна цена за 1 м2 на тази улица достига €2,640, което е с 12,8% по-скъпо в сравнение с предходните 12 месеца.
 
За 12 месеца улицата Ерму се изкачи в световния рейтинг от 25-то до 19-то място. Миналата година средната месечна наемна цена за 1 м2 на тази улица беше €195, днес обаче цената е скочила до средната отметка от €220 за 1 м2.
 
На първо място в световния рейтинг на най-скъпите търговски улици се нареди Пето Авеню (Ню Йорк, САЩ). Тук наемната цена за 1 м2 търговска площ достига средно €28,262 годишно. На второ място се оказа хонконгската улица Козуей Бей, а тройката лидери затваря парижката улица „Елисейските полета“.
 
Припомняме, по-рано Domaza съобщи, че анализаторите препоръчват да обърнете внимание на инвестициите в недвижими имоти в Атина. Градът демонстрира позитивни икономически тенденции, а доходността от имоти при правилен подход е висока, което е привлекателно с оглед на цените, които са значително по-ниски от предкризисните равнища.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини