Търсене на имоти

Близо 50 хиляди испански семейства са загубили жилищата си през 2013 г.

Близо 50 хиляди испански семейства са загубили жилищата си през 2013 г.Заради продължаващата икономическа криза 49 694 семейства в Испания са останали без жилища. За това съобщава The Local, като се позовава на Централната банка на Испания. Страната се оказа сред най-засегнатите от глобалната рецесия и това рефлектира негативно върху доходите на местното население. Почти 80% от принудително иззетите имоти са единствен дом на длъжниците.

Банките са иззели близо половината от имотите на останалите на улицата испанци. Други 18 хиляди са ги върнали доброволно. В малко от над 13 хиляди от случаите банките са анулирали дълговете на неплатежоспособните клиенти.

По данни на финансовите институции лошите кредити са нараснали на 13,4% в края на 2013 г., но след това са започнали да намаляват. Според представители на организацията 20minutos, която защитава правата на загубилите жилищата си, банките все повече проявяват разбиране и са склонни към преговори, за разлика от предишни години. През 2013 г. доброволно върнатите имоти са се повишили с 9%.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини