Търсене на имоти

Бургас получава имот за изграждането на Вторичен градски център

Кабинетът прехвърли на общината собствеността върху имот с площ 46 254 кв. м в бургаския квартал "Изгрев"

Бургас получава имот за изграждането на Вторичен градски центърОбщина Бургас ще получи възможност да осъществи плановете за изграждането на Вторичен градски център с възможност за обособяване на административно-обслужващ център за комплексите "Славейков", "Зорница" и "Изгрев", за изграждане на спортна зала, културен и общински детски център, парк със зони за отдих, спорт, общински медицински център и др.

Това стана възможно, след като днес кабинетът одобри решение, с което от Министерството на отбраната, поради отпаднала нужда, се отнема имот с площ 46 254 кв. м, застроен с 25 сгради, който се намира в бургаския квартал "Изгрев" и собствеността върху него се прехвърля на общината, съобщи пресслужбата на кабинета.

С друго свое решение правителството прехвърля собствеността на още два имота на община Бургас. Единият е бившата болница на ул. "Средна гора" 14, а другият - поземлен с площ от 815 кв. м със застроена върху него масивна жилищна едноетажна сграда от 141 кв. м на ул. "Захари Зограф" 123. Общината има готовност да включи двата обекта в капиталовата си програма с източници на финансиране - собствени средства и средства по оперативни
програми.

На днешното правителствено заседание още две общини получиха имоти от държавата.

За управление на местната власт в Свиленград бяха предоставени Тракийската куполна гробница и Средновековната крепост, които се намират в землището на с. Мезек. С тях общината ще кандидатства с проекта "С богатството на миналото към атрактивно бъдеще" по оперативната програма "Регионално развитие 2007-2013". Община Разград получи имот, който е с отпаднала необходимост за МВР. Той се намира в рамките на града и е с площ от 144 дка и 14 сгради. Общината ще осигури източници за етапно финансиране за обновяване и за преустройство на сградите за удовлетворяване на местни нужди.

Две помещения с обща площ 37 кв. м в Никопол бяха предоставени на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. В тях ще бъде обособен контролен рибарски център.

Комисията за защита на потребителите получи административен офис от 20 кв. м на бул. "България" 14 в Смолян. Той ще бъде ползван от териториалното звено на комисията.

Източник: www.investor.bg


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини