Търсене на имоти

Вижте кой е най-големият филмов град в света

Статуята на Свободата, а до нея голямо международно летище, железопътна гара и великолепните сгради на индийския град Махишмати – това е само част от магическата атмосфера, която цари в най-големия филмов град в света „Ramoji Film City“. Той се намира в сърцето на индийската филмова индустрия – Толивуд и въпреки, че официално е част от Хайдерабад, на практика той е самостоятелен мегаполис със свои заведения, работилници, банки, поща и т.н. Освен стандартните студийни съоръжения, „Ramoji“ разполага и с постоянни обекти като затвор, храм на хълма и село с градски площад.
 


Източник на снимките: The Guardian

Индия има най-голямата филмова индустрия в света, от която годишно се произвеждат почти 2000 филма – повече от другия световен гигант, САЩ. Продукцията на Боливуд на езика на хинди, със своите ярки цветове, закачливите саундтраци и зрелищни танцови поредици, е първото - а понякога и единственото нещо, което изниква в ума на чужденците, когато се споменават индийските филми, но Боливуд отчита само малка част от филмите на страната. Почти толкова голяма е и продукцията на Tollywood, което гарантира добра възвръщаемост на инвеститорите.
 
Източник на снимките: DreamPictures/Getty Images/ The Guardian

За много хора, които познават Индия и Хайдерабад, „Ramoji Film City“ не е единственият „град в града“, разказва theguardian.com. Тук се намира Hitech City - индийската Силиконова долина, както и долината на Геном, която се гордее с производството и научноизследователската дейност на някои от най-големите имена на биотехнологичния сектор. Хайдерабад дължи голяма част от бързия си растеж на работните места, създадени от тези компании, както и на строителния бум, произтичащ от необходимостта от офиси, жилища и инфраструктура за прииждащата работна ръка.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини