Търсене на имоти

Как ще се отрази Brexit на пазара на недвижими имоти в Англия

С изтичането на срока за Brexit следващия месец, предстоящата година изглежда положителна за пазара на недвижими имоти в Лондон, според доклад на агенция Winkworth, цитиран от mansionglobal.com. Въпреки по-ясните перспективи пред Великобритания обаче и по-позитивните очаквания за централния лондонски пазар на имоти, първото тримесечие ще бъде по-слабо заради политическите сътресения.
 

Официално, Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз на 29 март 2019г. Дотогава пазарът ще остане стабилен, коментира изпълнителният директор на Winkworth, а в месеците напред, тази стабилност ще увеличи доверието на купувачите и ще доведе до ръст на сделките, допълнил е той.

След година на незначителни колебания, покупко-продажбите през последното тримесечие на 2018г. са спаднали значително спрямо предходното тримесечие – с 33%. Експертите намират причината за това в увеличената несигурност, докато дискусиите за Brexit ескалираха към края на годината. Същевременно, средната цена на кв.м жилищна площ е нараснала с 3% през четвъртото тримесечие на миналата година в сравнение със същия период на 2017г., достигайки 1 242 паунда (1 619 щ.д.), каквато се запазва и досега.  

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини